Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeisyys on voimavaralähtöinen terapiasuuntaus, jonka pyrkimyksenä on auttaa asiakasta itseään löytämään ratkaisun avaimet haasteisiin. Ratkaisukeskeisen terapian tavoitteena on auttaa sinua selviämään haasteiden kanssa ja ottamaan askeleita kohti parempaa elämää.

Lyhytterapiaan hakeutuvan asiakkaan ei aina tarvitse kokea suuria ongelmia elämässään. Terapiasta voi saada merkittävää apua mielen päällä olevien asioiden selkeyttämiseen, parempaan hyvinvointiin ja elämänlaatuun sekä tavoitteisiin elämässä. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei tarvitse olla pitkäkestoista, avun tarve voi löytyä jo yhdellä tapaamisella. Lyhytterapiassa perinteisesti käyntikertoja on 1-20 kertaa. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen sovitaan tarvittavista jatkokerroista. 

"Ihminen tietää ongelmansa ratkaisun hän vain ei vielä tiedä että hän tietää" - Milton H. Erikson

Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, opiskelija Veeti Väliahdet

Opiskelen ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa Helsingin Psykoterapia Instituutissa ja valmistun keväällä 2024. Olen myös NLP Master Practitioner sekä käynyt Kliinisen Hypnoterapian peruskurssin. Voin käyttää kyseisiä metodeja ratkaisukeskeisen lähestymistavan tukena. Olen ollut kehittämässä Luova matka minuuteen® -kurssia ja olen toiminut aikaisemmin Auktorisoituna Personal Trainerinä sekä valmentajana.

Tammikuusta 2023 alkaen yksilöterapia vastaanotto 60 min 38 €, tapaaminen paikan päällä tai etänä Teams:in kautta. Vastaanotto auki maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin.

Teen myös NLP-mallittamista, jossa tutkimme "hiljaista tietoa". Hiljaisella tiedolla tarkoitetaan lähes tiedostamatonta ajatusmallia ja toimintatapaa. Mallittamisella avataan taito tai toimintamalli, joka on osaamisen tai käyttäytymisen taustalla. Näin saadaan, kuinka se tehdään -tietoa. NLP mallittamiseen tulee varata 90 min. tai 120 min. mallittaminen tehdään aina henkilökohtaisella tapaamisella.

Tiedustelut: mindfire.consulting@gmail.com

tai alla olevalla yhteydenottolomakkeella.